Головна » 2017 » Лютий » 2 » «День пам’яті героїв Крут».
21:18
«День пам’яті героїв Крут».

Червоніли під Крутами маки...
Розцвіли на холоднім снігу...
Вони йшли, щоб за Київ вмирати,
Та у серці плекали весну...
Триста зір спалахнуло у небі...
Триста мрій назавжди відбули...
Триста впало в червоні замети...
Триста їх до останнього йшли...

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме у цей день, в 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
В історії кожної нації жодні етапні події, постаті не зникають, не відходять у небуття. Чин молодих героїв Крут, справжніх національних героїв, не лише підхопили як естафету поколінь молоді вояки Карпатської України в 1939, воїни ОУН-УПА, серед яких культ крутян, як і козаків, гайдамаків, січових стрільців, був глибоко усвідомленим і шанованим.
До відзначення цієї гіркої історичної дати активно долучилися й учні СЗШ №97.  30-31 січня 2017 року учителі історії провели Урок пам’яті на тему «За волю України. Полеглим синам в бою під Крутами присвячується». Під час уроку йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні та педагоги розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступів було звернуто увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами.
Члени шкільного учнівського самоврядування під керівництвом Васильків Т.С., педагога організатора, підготували повідомлення про героїв Крут на тему «Легендарні Крути» і виступили перед учнями 8-10 класів. 
Був організований перегляд кінофільму «Бій під Крутами», після якого перед школярами виступив директор школи Крупник П.М. Він зазначив: «Вага цієї маленької перемоги в історії нашої визвольної боротьби з московськими колонізаторами велика своєю юначою відданістю ідеалам державності, патріотизму, чистоти воїнської жертовності та національної свідомості. Вона зрідні ідеалам і діям героїв Небесної Сотні, добровольців у сьогоднішній війні з новітніми путінсько-кремлівськими колонізаторами, тому вона ніколи не зітреться в нашій синівській та історичній пам’яті».
«Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу», – зазначила Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи.
Заходи, проведені з нагоди цієї річниці не пройшли повз уваги підростаючого покоління. Учні усвідомили неабияке значення подвигу під Крутами для майбутнього незалежної України.

Незалежне життя – ось де справжня мета!
Тільки вільний орел вільним птахом літа…
Тільки вільний народ своє щастя кує…
О. Олесь

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 414 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map