Головна » 2017 » Березень » 24 » «Душа належить людству і епохам...».
15:01
«Душа належить людству і епохам...».

«...не бійся прикрого рядка.
Не бійся правди, хоч яка гірка,
Не бійся смутків, хоч вони, як ріки.
Людино, бійся душу ошукать,
бо в цьому схибиш, то уже навіки»

Ліна Костенко належить до тих поетів, які приходять у світ, щоби змінити його. Для цього таким людям дано найважливіше — сильного лицаря, тобто янгола-охоронця, який захистить своїми крилами найвразливішу душу. Душа поета — особлива. Той, хто може поринати за межу чорно-білих істин і викрадати, немов Прометей, Слово, має особливу душу, що перебуває в стані постійного зв’язку зі світом.

Ліна КОСТЕНКО для багатьох уособлює альтернативну, тобто справжню Україну. Яскрава представниця незабутнього і ще не до кінця усвідомленого феномена, вона є тим міцним магнітом, що тримає український світ.

У Шевченківському районі м.Львовавідбувся поетичний проект, присвячений Ліні Костенко. Продовж 20-23 березня 2017 року в актових залах СЗШ № 43, СЗШ № 30 і СЗШ № 97 для учнів 10-11 класів лунали вірші геніальної поетеси. Автором ідеї та виконавцем творів Л.Костенко є палкий шанувальник її творчості - Орест Яремків. Його прониклива декламація (під музичний супровід  Ольги Богомолець) заполонила душі та серця учасників заходу й не залишила байдужим жодного слухача. «Сьогодні в залі лунали вірші, які багато людей люблять і знають напам’ять. Я дуже хочу, щоб їх зналата любила молодь, - без цього немислимий зв’язок поколінь. Ми маємо гордість — нашу Ліну Костенко. Її творчість — це шлях, яким іде моя Батьківщина, мій народ, яким іду я»,- сказав О.Яремків.

Український дух... Українська совість... Історія українського народу — все це вкладено в імені поетеси. Її перо торкнулося найсокровеннішого — нашої пам’яті, яка закладена в наших генах.

Ліна Костенко сказала про себе: «Часом я — це мовчання задушеної вільної людини». Та не мовчать слова — ці срібні птиці, які оживлюють її Всесвіт.

«Настане день, обтяжений плодами,

Не страшно їм ні слави, ні хули.

Мої суцвіття, биті холодами,

Ви добру зав’язь все-таки  дали»

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 621 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map