Головна » 2017 » Лютий » 24 » Свято рідної мови.
21:40
Свято рідної мови.

Рідна мова моя, поетична, пісенна,
Пелюсткова і ніжна, як спів солов’я,
Як народу душа: щира, добра, натхненна,
Ти найкраща у світі, бо рідна моя!

У людства планети Земля є багато різних свят. Серед них є й таке, як Міжнародний день рідної мови.

Українська мова - одна з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ.

23 лютого 2017 р. у СЗШ № 97 учителі разом з учнями запросили всіх поринути у чудовий і прекрасний світ рідної мови.

На святі під назвою «Бринить, співає наша мова. Чарує, тішить і п’янить» ніжно дзвеніли дитячі голоси учнів 5-В і 10-А класів, трепетно читаючи вірші про мову. Душевні ліричні пісні у виконанні шкільного хору «Струмочок», (керівник Яремків О.М.), запали в душу всім глядачам. Багато чудових слів було сказано про мову, про любов до неї, про її значущість, важливість та безсмертя. Поезія, пісні у виконанні молодих талантів вразили глядачів своїм глибоким змістом, відвертістю та душевністю. Свято завершилося флешмобом та виконанням пісні «Розкажу про Україну» хоровим колективом і солісткою Анастасією Бей, ученицею 9-А класу. Все дійство було напрочуд цікавим, патріотичним, просто чудовим.

Сценарій свята підготувала вчитель української мови та літератури Стецько О.Р. У підготовці до заходу вона надихала учнів такими словами: «Бережімо рідне слово, бо в ньому не тільки гомін лісів, переливи струмків, шепіт трав, а й високий дух пращурів, сила нашого сьогодення і поступ майбутній».

«Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!», - такі слова промовила Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи.

Учасники дійства, запалили ще один вогник любові до рідної мови у своєму серці.

Гарний настрій, урочиста атмосфера та яскраві враження надовго залишаться у згадках вдячних глядачів. «Шанування української мови – є традицією кожного свідомого українця. Плекаємо рідну мову!», - зазначила класний керівник 5-В класу Кук І.Г.

Наше свято відбулося! Приємні враження та яскраві спогади залишаться в пам’яті його учасників надовго.

Процвітай же, мово калинова,

І тобі не в’янути в віках:

Мелодійна українська мова -

Чарівний, навік коштовний скарб.

Яремків Н.В., заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 1378 | Додав: dudaps | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915



+7 495 287-42-34 info@ucoz.com
Mirum
sample map